Succesverhaal EFF - Ishwor


Datum: 05-01-2022

Succesverhaal EFF - Ishwor

Ishwor is afkomstig uit Sindhupalchok en verloor zijn vader op zeer jonge leeftijd. Zijn moeder verliet hem toen ze hertrouwde en Ishwor kwam terecht in ons kinderhuis "Mero Niwas" in Barhabise. Zijn moeder verdween voor goed uit zijn leven en op 12-jarige leeftijd werd Ishwor opgenomen bij familie in Bahrabise. Door gebrek aan goede voogdij, was het moeilijk voor Ishwor op school en na twee jaar werd hij ondergebracht bij een tante in Kathmandu. Zijn studies werden ondersteund door EFF en zij volgden mee op dat Ishwor regelmatig naar school ging en een veilig onderkomen had bij zijn tante.

In 2018 legde Ishwor zijn SLC (school leaving certificate) examen af op 19-jarige leeftijd. Na overleg met zijn tante, Ishwor en het EFF team werd besloten om hem van start te laten gaan voor een culinaire training van 18 maanden aan de Dhaulagiri Technical School in Lete, Mustang. Samen met een andere student van het EFF programma, Ganesh, vertrokken de jongens naar Lete. Lete is gelegen op 2 dagen reizen van Kathmandu, in het Mustang district te midden van de bergen van de Himalaya.

Door de COVID pandemie en lockdown, werd de cursus verlengd tot 2021. Tijdens de opleiding was er een stage van 3 maanden in een restaurant in Pokhara. Ishwor slaagde met glans voor het eindexamen en kreeg een goede feedback over zijn stage en ging aan het werk in het restaurant waar hij ook zijn stage liep. Door zijn opleiding met financiële steun van EFF, kan Ishwor nu op eigen benen staan en een zelfstandig leven leiden. Ishwor droomt ervan om naar het buitenland te gaan nadat hij hoorde van andere koks dat er daar veel vraag is naar werkkrachten en er beter te verdienen valt.

Wij danken de donor die het mogelijk maakte dat Ishwor een opleiding kreeg, een kans op onderwijs die hem hebben geholpen om uit de vicieuze cirkel van armoede te treden en een betere toekomst op te bouwen.

Wilt u een student sponsoren? U kunt hiervoor contact opnemen via de donatiepagina.


Naar nieuwsoverzicht© 2020 Stichting Veldwerk. Geen woorden, maar daden.