TELEFOON CAMPAGNE NEPAL

Datum: 18-10-2020

TELEFOON CAMPAGNE NEPAL

Sinds midden maart zijn de scholen toe in Nepal. Examens werden vervroegd of uitgesteld en het land, inclusief scholen, ging in lockdown in een poging om COVID19 onder controle te houden. Privé scholen en enkele overheidsscholen in Kathmandu begonnen online klassen op het einde van april. Prachtig! Op deze manier zou het schooljaar, dat begint midden april, niet verloren gaan en hebben kinderen toch onderwijs.

Maar, er zijn ongeveer 8 miljoen studenten in Nepal en 70% van deze kinderen hebben geen toegang tot internet, een laptop of telefoon om de lessen te volgen. Dat zijn meer dan 5 miljoen studenten die sinds maart thuis zijn, zonder toegang tot onderwijs en dikwijls in moeilijke omstandigheden omdat er geen inkomen is door de lockdown en geen werk voor hun ouders, vaak dagloners. Zoals gewoonlijk zijn het de armsten, de meest kwetsbaren die worden getroffen.

voorzitter@stichtingveldwerk.nl (Nederland) en maya@stichtingveldwerk.nl (Nepal)

© 2020 Stichting Veldwerk. Geen woorden, maar daden.