Voetprints voor Nepal 2019

Datum: 10-05-2019

Voetprints voor Nepal

(geschreven door Marijke Bruin, SVN enthousiasteling en deelneemster)

"Ook dit jaar deden wij weer mee met de jaarlijkse "Voetprints voor Nepal" dag op 14 April 2019.

Stichting Veldwerk Nepal, Maha Mata Nederland en Holland Building Nepal waren bijeen om er weer een topdag voor iedereen van te maken!

We hadden de fietsen mee en gingen voor de 50 km.

De Nepalese vlaggetjes wapperden ons al tegemoet op het parkeerterrein, de stupa stond er weer stralend bij en het was weer een fijn weerzien met elkaar.

Stempelkaart en appeltje voor de dorst, waardebon voor koffie en thee, aan alles was gedacht. De route mee en dan op pad. Zelfs aan een reparatie setje voor de fiets was gedacht!

Een prachtige route door de Soesterduinen en langs de prachtige plaatsen eromheen. De route was prima aangegeven en de knooppunten waren goed te volgen.

Hulde aan diegene die dit allemaal hebben uitgewerkt! Soms kwamen we ook de wandelaars tegen en hadden een praatje met elkaar bij de verschillende stempelposten waar het erg gezellig was. Daar kon je dan wat nuttigen en vervolgde je weer de route.

Het weer was goed en er viel geen spatje regen. Bij de laatste stempelpost de Spoorhut een lekker patatje als traditie en dan de laatste kilometers.

We hebben helaas het prachtige optreden van de Nepalese danseres gemist maar kregen wel de "Tika" als zegening  voor het Nieuwjaar 2079 in Nepal.

Ook nog een prijsje gewonnen overhandigd door Corrie. Fijn dat zij er ook bij kon zijn na haar heupoperatie.

Toen natuurlijk de heerlijke "Dahl Bath" van Fred en grote hulp van Alie en Douwe.

Linda liep zoals altijd ook weer van alles te regelen met haar team en alle anderen gingen de boel alweer opruimen! Iedereen zat nog lekker na en de opbrengst zal weer prima gebruikt worden voor de aangegeven doelen van de sponsortocht.

We willen jullie allemaal heel hartelijk bedanken en met een diepe buiging en "Namaste" hopen we elkaar weer volgend jaar te treffen bij de 10de keer Voetprints voor Nepal!

Jelle Groot en Marijke Bruin"

Het evenement bracht 1,250 Euro op voor SVN en dit bedrag zal ten goede komen aan kinderen in Nepal van lage economische en/of sociale achtergrond ter ondersteuning van onderwijs (een programma geimplementeerd door partner Education First Foundation).

Nogmaals aan alle deelnemers en betrokkenen van harte dank!