Nieuwsarchief

Presentatie EFF 2021

Datum: 05-11-2021

Op 2 oktober 2021 vond de jaarvergadering van partner Education First Foundation plaats in Kathmandu. Voor deze vergadering werd de volgende samenvatting voorbereid door Gautam, project coordinator EFF.

Lees verder

Succesverhaal EFF - Sharmila

Datum: 02-10-2021

In samenwerking met Education First Foundation, ondersteunt SVN kinderen in Nepal om hen toegang tot onderwijs te verzekeren. Om verschillende redenen kunnen kinderen soms niet naar school: armoede, familiale problemen zoals alcoholisme, ziekte, (half-) wezen …. EFF zorgt ervoor dat deze kinderen waar zij recht op hebben: onderwijs wat hen de mogelijkheid biedt om te ontkomen aan de vicieuze cirkel van armoede, huiselijk geweld, sociale achterstand. Hierbij het verhaal van Sharmila, die samen met haar zus werd opgevoed door haar moeder nadat ze werden verlaten door haar vader. Sharmila studeerde met steun van EFF gedurende 15 maanden voor CMA (community medical assistant) en ging aan het werk in een hospitaal in Kathmandu en vervolgens in een apotheek na haar studies.

Lees verder

Nieuwsbrief SVN september 2021

Datum: 11-09-2021

Een update over de projecten en het werk in Nepal In onze nieuwsbrief van september, is er een nieuws over de COVID19 situatie in Nepal, een update uit Jhiljhile en Education First Education, het programma waar studenten met een arme economische en/of sociale achtergrond toegang krijgen tot onderwijs.

Lees verder

Succesverhaal EFF - Parmila

Datum: 22-08-2021

In samenwerking met EFF, ondersteunt SVN kinderen in Nepal om hen toegang tot onderwijs te verzekeren. Om verschillende redenen kunnen kinderen soms niet naar school: armoede, familiale problemen zoals alcoholisme, ziekte, (half-) wezen …. EFF zorgt ervoor dat deze kinderen waar zij recht op hebben: onderwijs wat hen de mogelijkheid biedt om te ontkomen aan de vicieuze cirkel van armoede, huiselijk geweld, sociale achterstand.

Lees verder

Afsluiten projecten Dhading

Datum: 05-08-2021

In 2007 ging Veldwerk aan de slag met lokale partner SSSN om de gemeenschappen van Nalang en Salang in Dhading te voorzien van gezondheidszorg en dagopvang voor de allerkleinsten. Van bij het begin van het opstarten van de projecten, was duurzaamheid een belangrijk onderdeel en in samenwerking met de bestuur comités van de centra, lokale partner en de lokale overheid, werden er plannen opgezet om de zelfstandigheid van de centra (zowel gezondheidszorg als dagopvang) te verzekeren. In 2015 vonden de aardbevingen plaats en SVN besloot om de plannen tijdelijk stop te zetten omdat de mensen de ondersteuning en hulp meer dan nodig hadden.

Lees verder

COVID19 response (update 19 juni)

Datum: 19-06-2021

Sinds 29 april is Kathmandu in lockdown om de verspreiding van COVID19 onder controle te brengen. Veel families hebben geen inkomen, ziekenhuizen hebben een tekort aan medisch materiaal en kinderen hebben geen toegang tot onderwijs. De afgelopen weken heeft Veldwerk geholpen waar nodig met de volgende acties

Lees verder

Nieuwsbrief SVN juni 2021

Datum: 04-06-2021

In onze nieuwsbrief van juni, is er een nieuws over de COVID19 situatie in Nepal, een update uit Jhiljhile en de Musahar gemeenschap en Dhading, waar na vele jaren, de samenwerking met SSSN en projecten worden afgerond.

Lees verder

Jhiljhile update (mei 2021)

Datum: 28-05-2021

Sinds einde april is Nepal opnieuw in lockdown en zijn de activiteiten in Jhiljhile gestopt. Ondanks de moeilijke situatie waarin vele families en gemeenschappen zich momenteel bevinden door de ernstige situatie, lijkt de Musahar gemeenschap in Jhiljhile het vrij goed te stellen.

Lees verder

Samenwerking EFF en SERC

Datum: 06-05-2021

Education First Foundation helpt kinderen uit moeilijke situaties om toegang te krijgen tot onderwijs. Meestal gaat het om kinderen die een moeilijke thuissituatie hebben (bijvoorbeeld armoede, alleenstaande of zieke ouder) en door een financiële bijdrage krijgen zij toegang tot onderwijs. Het team van EFF brengt de familie in contact met een naburige school, volgt de kinderen op en houdt een oogje in het zeil omtrent de levensomstandigheden. Indien nodig wordt er ook steun verleend voor medische noodgevallen of een bijdrage voor eten of huur. In sommige gevallen heeft het kind specifieke hulp nodig: speciaal onderwijs voor kinderen met een beperking (lichamelijk en/of mentaal) of opvang omdat de thuissituatie niet veilig is. Om deze kinderen verder te helpen, werkt EFF samen met scholen en organisaties in Nepal die zich specifiek richten op de ondersteuning van kinderen met een beperking of opvang bieden.

Lees verder

Nieuwsbrief SVN maart 2021

Datum: 20-03-2021

In onze nieuwsbrief van maart, is er nieuws over het bezoek naar Dhading van het SVN en EFF team, een update over het Jhiljhile project en het verhaal van Sushil, een EFF student. Dit en nog meer nieuws kunt u lezen in onze nieuwsbrief.

Lees verder

Jaarverslag 2020

Datum: 27-02-2021

Het jaarverslag van Stichting Veldwerk is gepubliceerd op onze website. 2020, een jaar dat ook in Nepal in het teken van COVID19 stond. Via deze weg willen wij, het team in Nederland en Nepal, iedereen hartelijk danken voor de steun die we van jullie ontvingen de afgelopen jaren. Dankzij jullie hulp kregen kinderen en families in Nepal ondersteuning op hun weg naar een beter leven!

Lees verder

Effectief altruïsme

Datum: 30-01-2021

“Effectief altruïsme” Het is niet altijd gemakkelijk om zelf met een kritische blik naar je stichting en werk te kijken maar als we naar de impact van ons werk in Nepal kijken, naar de families die worden geholpen door de steun van SVN (en lokale partners EFF en SSSN) en de manier waarop gewerkt wordt in Nepal, kunnen we besluiten dat we zeker op de goede weg zijn.

Lees verder

Nieuwsbrief SVN december 2020

Datum: 27-12-2020

In onze nieuwsbrief van december, is er nieuws over de situatie in Nepal, het verhaal van Pemba en een update over de COVID19 respons van SVN.

Lees verder

COVID 19 response (update 24 november)

Datum: 24-11-2020

COVID 19 response (update 24 november) De toestand in Nepal is jammer genoeg nog niet verbeterd sinds de laatste update. Het aantal COVID19 besmettingen blijft stijgen, vooral in de Kathmandu vallei waar het grootste deel van de actieve besmettingen zijn.

Lees verder

TELEFOON CAMPAGNE NEPAL

Datum: 18-10-2020

TELEFOON CAMPAGNE NEPAL - Stichting Veldwerk wil 10 families van een telefoon voorzien zodat kinderen toegang krijgen tot de online klassen.

Lees verder

Nieuwsbrief SVN oktober 2020

Datum: 07-10-2020

Lees hier onze nieuwsbrief van oktober 2020 en update over de COVID19 respons van Stichting Veldwerk in Nepal

Lees verder

Musahar project in Jhiljhile – update augustus 2020

Datum: 22-08-2020

Het  project dat werd opgestart voor het verbeteren van de levensstandaard en toegang tot onderwijs voor de Musahar gemeenschap in Jhiljhile (Jhapa) gaat in september zijn 3de jaar in. De activiteiten zijn tijdelijk stopgezet vanwege het COVID19 virus en de lockdown die in maart werd ingesteld door de overheid in Nepal om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De lockdown werd beëindigd op 21 juli maar het aantal positieve gevallen neemt toe, ziekenhuizen raken vol en “frontline workers” zoals politie en mensen die in de gezondheidssector werken, raken besmet. Vanaf 19 august, is er opnieuw een lockdown in Kathmandu en vele gebieden zijn verzegeld, ook in het zuiden van Nepal waar Jhiljhile gelegen is.

Lees verder

COVID 19 response (update 14 juli)

Datum: 14-07-2020

De sociale werkers van EFF zijn in voortdurend contact met de kinderen en hun familie. De afgelopen maanden werden verschillende families geholpen met voedselpakketten en kinderen ontvingen lessenpakketten. Over deze hulp-projecten kunt u meer informatie vinden op onze website en facebook-pagina. EFF hielp waar nodig, ook voor medische bijstand, betalen van huur (een ex-student met zijn zieke moeder en jongere zus werd bijna uit zijn kamer gezet omdat hij zijn huur niet kon betalen) en voor de reiskosten van Suraj.

Lees verder

Nieuwsbrief SVN juli 2020

Datum: 01-07-2020

Lees hier onze nieuwsbrief van juli 2020 en update over de COVID19 respons van Stichting Veldwerk in Nepal

Lees verder

COVID 19 response (update 10 juni)

Datum: 10-06-2020

In samenwerking met partner Education First Foundation, hebben ongeveer 150 kinderen in Nepal toegang tot onderwijs door financiële ondersteuning voor de kinderen en hun families. Door de aanhoudende lockdown in Nepal, zijn ook de scholen gesloten en zijn deze kinderen al bijna 3 maanden thuis. De sociale werkers zijn in nauw contact met de kinderen en hun ouders via telefoon en volgen op dat de kinderen in een veilige omgeving zijn, genoeg te eten hebben, toegang hebben tot gezondheidszorg, etc.

Lees verder

COVID 19 response (update 1 juni)

Datum: 01-06-2020

Het aantal families dat steun krijgt door partner Education First Foundation is ondertussen gestegen tot 39. Zij krijgen een voedselpakket bestaande uit rijst, linzen, olie, zout, koekjes en zeep. De verdeling gebeurde in coördinatie met winkeltjes in de buurt, online overschrijvingen en bekenden die in de buurt van de families wonen. 18 van deze families hebben reeds 2 maal een pakket gekregen. De sociale werkers van EFF blijven in nauw contact met de kinderen en families. Via Januka in Dhading zijn er ook daar families geholpen.

Lees verder

COVID 19 response (update 29 April)

Datum: 29-04-2020

In samenwerking met partner Education First Foundation, ondersteunt SVN studenten in Nepal voor onderwijs. Deze kinderen komen uit arme gezinnen die het moeilijk hebben om financieel de eindjes aan elkaar te knopen om verschillende redenen. Door de lockdown die op 24 maart van kracht ging om de verspreiding van COVID 19 in Nepal tegen te gaan, zijn er verschillende families die geen inkomen hebben. Veel arbeiders in Nepal worden per dag betaald en als er niet gewerkt wordt, is er ook geen inkomen. En geen inkomen betekent geen eten op tafel.

Lees verder

Nieuwsbrief SVN april 2020

Datum: 08-04-2020

In onze nieuwsbrief is er een update over het "tiffin" programma in Dhading, een succesverhaal van onze partner Education First Foundation en COVID 19 response in Kathmandu. Dit en nog meer nieuws kunt u lezen in onze nieuwsbrief.

Lees verder

COVID 19 response

Datum: 31-03-2020

Op 20 maart werd besloten om het kantoor van EFF niet langer open te houden om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden voor het team. Maar het werk van EFF gaat door! Kinderen die financieel worden ondersteund door het studiebeurzen-programma van Education First Foundation komen uit arme gezinnen die vaak moeten overleven van een dagloon.

Lees verder

Een betere toekomst

Datum: 31-03-2020

Onze partner Education First Foundation ondersteunt ongeveer 150 studenten. Deze kinderen komen vaak uit gebroken gezinnen die dagelijks vechten voor hun bestaan. Via EFF krijgen deze kinderen de kans om onderwijs te volgen en gaan zij een beter leven tegemoet. Hier het verhaal van Ishwor, die ondanks een moeilijke kindertijd, toch op weg is naar een mooie toekomst.

Lees verder

"Voetprints voor Nepal 2020" afgelast

Datum: 27-03-2020

Lieve en zeer gewaardeerde deelnemers, sponsors en vrijwilligers, Wij zien ons helaas genoodzaakt om Voetprints voor Nepal op 17 mei a.s. af te gelasten.

Lees verder

COVID 19 in Nepal

Datum: 24-03-2020

Stichting Veldwerk (SVN) en Education First Foundation sluiten het kantoor tot nader order, naar aanleiding van het besluit van de regering van Nepal om het land in een lockdown te plaatsen (https://www.nepalitimes.com/banner/nepal-goes-into-lockdown-for-a-week/).

Lees verder

Jaarverslag 2019

Datum: 10-03-2020

Jaarverslag 2019 Het jaarverslag van Stichting Veldwerk is gepubliceerd op onze website. Via deze weg willen wij, het team in Nederland en Nepal, iedereen hartelijk danken voor de steun die we van jullie ontvingen de afgelopen jaren. Dankzij jullie hulp kregen kinderen en vrouwen in Nepal ondersteuning op hun weg naar een beter leven!

Lees verder

Mushroom farming in Dhading

Datum: 25-02-2020

Afgelopen jaar werd in het Siddhababa center een project opgestart voor het kweken van paddenstoelen om inkomsten te genereren.

Lees verder

Voetprints voor Nepal 2020

Datum: 11-02-2020

In samenwerking met Stichting Maha Mata Nederland en Stichting Holland Building Nepal, organiseert Stichting Veldwerk op 17 mei 2020: Voetprints voor Nepal

Lees verder

Samjhana, EFF student

Datum: 08-01-2020

In samenwerking met partner Education First Foundation in Kathmandu, ondersteunt Stichting Veldwerk studenten in Nepal. Deze kinderen komen vaak uit gebroken gezinnen die dagelijks vechten voor hun bestaan.

Lees verder

Nieuwsbrief december 2019

Datum: 20-12-2019

In onze nieuwsbrief is er een update over het feest ter ere van 20 jaar Stichting Veldwerk, een succesverhaal van onze partner Education First Foundation en onze projecten in Dhading.

Lees verder

Dankwoord René Veldt

Datum: 10-12-2019

20 jarig bestaan Stichting Veldwerk - Dankwoord René Veldt

Lees verder

20 jaar Stichting Veldwerk

Datum: 22-10-2019

20 jaar Veldwerk in Nepal en boekpresentatie van Rene Veldt Dit wordt gevierd op zaterdag 23 november in de Witte Kerk te Heiloo. In verband met organisatie graag aanmelden via secretaris@stichtingveldwerk.nl. En mocht jij geïnteresseerd zijn in dit boek, kostprijs €19.50, stuur even een berichtje naar secretaris@stichtingveldwerk.nl.

Lees verder

Kinderen van day care Balaju

Datum: 15-10-2019

In april 2019 sloten de deuren van het day care center in Balaju waar kinderen van lage sociale en/of economische achtergrond opvang en onderwijs kregen. Dit werd besloten na talrijke bijeenkomsten en discussies met het bestuur van CESC.  

Lees verder

Nieuwsbrief oktober 2019

Datum: 05-10-2019

Een update over de projecten en het werk in Nepal In onze nieuwsbrief is er een update over het uitfaseren van de INGO in Nepal, een succesverhaal van onze partner Education First Foundation en ANM studenten in Dhading. Dit en nog meer nieuws kunt u lezen in onze nieuwsbrief.

Lees verder

Musahar project in Jhiljhile – update

Datum: 10-09-2019

Afgelopen zomer werd het eerste jaar van het project in de Musahar gemeenschap in het zuidoosten van Nepal geëvalueerd. Alle projecten partijen zijn het er over eens dat het project een succes is en grote veranderingen teweeg heeft gebracht in de gemeenschap.

Lees verder

Nieuwsbrief juni 2019

Datum: 09-07-2019

Een update over de projecten en het werk in Nepal In onze nieuwsbrief is er een update over de studenten van EFF die via een studiebeurs toegang krijgen tot onderwijs. Er is ook update over het opzetten van een "mushroom farm" in Dhading en afscheid van de centra in Chitwan en Balaju.

Lees verder

Sponsorreizen voor Nepal

Datum: 02-07-2019

Sinds vele jaren ondersteunen Erik en Marijke projecten van Stichting Veldwerk in Nepal. Sinds vorig jaar, kreeg die steun vaste vorm door het oprichten van de stichting ProActief Nepal. Jaarlijks organiseren zij een reis naar Nepal met een bezoek aan de projecten en de indrukwekkende bezienswaardigheden van het land.

Lees verder

Voetprints voor Nepal 2019

Datum: 10-05-2019

Voetprints voor Nepal 2019 was ook dit jaar weer een succes! Hartelijk dank aan alle deelnemers, organisatoren en betrokkenen.

Lees verder

Duurzaamheid project in Chitwan - vervolg

Datum: 28-03-2019

Na meer dan 10 jaar, sluit SVN de samenwerking met partner CWDF in Chitwan af. Zoals overeengekomen tussen beide partijen, SVN en de lokale partner CWDF, in 2017, wordt het project volledig overgedragen aan de partner en de lokale overheidsschool. Midden maart, bezocht programme manager Santosh Basyal de school en woonde hij een vergadering bij met het bestuur van de school en de dames van CWDF. Hierbij gaf CWDF aan dat het project zou overgedragen worden aan de school vanaf het nieuwe schooljaar dat start midden april 2019. 

Lees verder

Nieuwsbrief maart 2019

Datum: 26-03-2019

In onze nieuwsbrief is er een update over het uitfaseren en overdragen van projecten van SVN. Er is ook update over het bezoek van de stichting ProActief aan Nepal en "Voetprints voor Nepal 2019" dat zal plaatsvinden op 14 april 2019.

Lees verder

Voetprints 2019

Datum: 01-03-2019

Ben je sportief en wil je je graag inzetten voor het goede doel? Doe dan mee met onze sponsorwandel- en fietstocht "Voetprints voor Nepal", die wij in 2019 voor de 9de keer organiseren bij de Soesterduinen.

Aanmelden voor Voetprints 2019: Klik hier

POP kamp in Dhading

Datum: 26-02-2019

In november – december 2018 organiseerde SVN in samenwerking met Vrouwen voor Vrouwen en lokale partner SSSN een project Pelvic Organ Prolapse (POP) Management.

Lees verder

Bezoek aan Binod, EFF student

Datum: 22-01-2019

Op 17 december 2018 bracht een team van EFF en SVN een bezoek aan de familie van Binod, EFF student, en de school in Jutpaani om na te gaan hoe hij het stelt bij zijn familie.

Lees verder

Nieuwsbrief Kerst 2018

Datum: 20-12-2018

In onze Kerst-nieuwsbrief is er een update over het uitfaseren en overdragen van projecten van SVN. Er is ook een update over het bezoek dat we ontvingen de afgelopen maanden en de nieuwe winkel van BIA in Thamel, de toeristische buurt in Kathmandu.

Lees verder

Duurzaamheid project in Balaju

Datum: 26-11-2018

In samenwerking met CESC wordt in Balaju (een buurt in Kathmandu) een day care center uitgebaat waar kinderen van lage sociale en/of economische achtergrond opvang en onderwijs krijgen. Ook voor dit project heeft SVN de afgelopen maanden geregeld bijeenkomsten gehad met het bestuur van CESC om de duurzaamheid en toekomst te bespreken.

Lees verder

Bezoek aan “community project” in Jhiljhile

Datum: 05-11-2018

Midden 2018 startte Stichting Veldwerk in samenwerking met Maha Mata (financiële ondersteuning) en Kamala Foundation (lokale partner) het project voor de Musahar gemeenschap in Jhiljhile, Jhapa. Het doel van dit project is om de levensstandaard van deze gemeenschap te verbeteren – door middel van inkomsten genererende projecten, voorlichting over het belang van onderwijs en gezondheid en alfabetiseringsklassen voor de vrouwen.

Lees verder

Duurzaamheid project in Chitwan

Datum: 08-10-2018

SVN draagt de verantwoordelijkheid over aan lokale partner en de overheidsschool voor het day care center in Tandhi, Chitwan.

Lees verder

Nieuwsbrief oktober 2018

Datum: 05-10-2018

In onze oktober-nieuwsbrief is er een update over het project in Jhiljhile en de Musahar gemeenschap dat onlangs werd opgestart. Er is ook een update over Dhading en een succesverhaal van een student van Education First Foundation.

Lees verder

Update: Duurzaamheid projecten in Dhading

Datum: 14-09-2018

Het werk om de projecten over te dragen aan de lokale bestuurscomités of overheid blijft verdergaan in 2018. Het blijft een uitdaging om de betrokken partijen gemotiveerd te krijgen om zelf het heft in handen te nemen.

Lees verder

Monika, EFF student

Datum: 17-08-2018

Op 20 juli bezocht SVN en EFF Monika, een student die in maart haar SEE (secondary education exam) heeft afgelegd. Het SEE examen is een belangrijke stap in het onderwijs in Nepal en geeft een student toegang tot verder onderwijs of een technische opleiding. Het is ook vereist om je rijbewijs te behalen en een minimum vereiste voor een baan bij de overheid. Monika kreeg tijdens haar schooljaren steun van EFF omdat de familie een laag inkomen had en veel onkosten voor de medische verzorging van haar oudere zus.

Lees verder

Berichtgeving Hamro Gaun kinderen

Datum: 07-08-2018

In oktober 2016 liep de overeenkomst tussen SVN en partner BKN ten einde. Na overleg tussen de betrokken partners, kwam men tot het besluit om in navolging van de aanbevelingen van de overheid, het opvangtehuis voor de kinderen te sluiten.

Lees verder

Nieuwsbrief zomer 2018

Datum: 17-07-2018

Een update over de projecten en het werk in Nepal In onze zomer-nieuwsbrief is er een update over enkele nieuwe (tiffin programma en opknappen Tauthali School) en afgeronde projecten (WASH in Dhading).

Lees verder

Opknappen Tauthali School in Telkot

Datum: 17-07-2018

In juni werd SVN benaderd door studenten van het 3de jaar bachelor studies “Social Work” van het Nepal Mega College. Als deel van hun curriculum, dienen zij een project te implementeren met alle nodige papierwerk, zoeken van donors en rapportage.

Lees verder

Day care centre in Balaju

Datum: 04-06-2018

CESC streeft naar kwalitatief hoogstaand onderwijs voor arme en achtergestelde kinderen die met hun gezin in de buurt van Balaju (Kathmandu) wonen.

Lees verder

Privacybeleid SVN mei 2018

Datum: 21-05-2018

Op 25 mei 2018 treedt de General Data Protection Regulation (GDPR) in werking. Deze nieuwe (Europese) privacywetgeving is van toepassing op alle lidstaten van de Europese Unie. Ook voor Stichting Veldwerk is uw privacy belangrijk en wij doen er dan ook alles aan om uw privacy te waarborgen en zorgvuldig met uw gegevens om te gaan.

Lees verder

Nieuwsbrief voorjaar 2018

Datum: 07-05-2018

Een update over de projecten en het werk in Nepal De nadruk lag de afgelopen maanden op de duurzaamheid van de projecten. Het team in Nepal werkt hard om in samenwerking met de lokale partners en de lokale overheid, de projecten over te dragen aan de gemeenschappen. De studenten die financiele ondersteuning krijgen van EFF voor hun studie, doen het goed en daar zijn we fier op. Sommigen hebben wat meer hulp nodig dan anderen ... 

Lees verder

Musahar project in Jhiljhile

Datum: 07-05-2018

De Musahar gemeenschap is een van de meest gemarginaliseerde groepen van Nepal. Musahar is een kaste die niet sociaal geaccepteerd wordt door andere groepen en zij worden uitgesloten in elk aspect door sociale discriminatie. Ze worstelen met armoede, analfabetisme en hygiëne.

Lees verder

Jaarverslag 2017

Datum: 01-05-2018

Het jaarverslag van Stichting Veldwerk is gepubliceerd op onze website. Via deze weg willen wij, het team in Nederland en Nepal, iedereen hartelijk danken voor de steun die we van jullie ontvingen de afgelopen jaren.

Lees verder

Gahate day care en health center

Datum: 05-04-2018

Het Gahate day care en health center overgedragen aan de lokale gemeenschap en overheid ... een succes voor de duurzaamheid van het center!

Lees verder

ANM studiebeurzen

Datum: 02-03-2018

Reeds meer dan 20 jonge, vrouwelijke studenten uit Nalang en Salang in Dhading kregen de afgelopen jaren de kans om te studeren voor CMA – Community Medical Assistant, ANM – Auxiliary Nurse Midwife – of lab technician. De meeste van de afgestuurde meiden gingen aan het werk in het Dhading district, in de lokale health post van de overheid of in de centra van SVN maar sommigen trokken verder naar afgelegen gebieden om zich in te zetten ten dienste van de gemeenschappen daar.

Lees verder

Inschrijven wandel- en fietstocht voor Nepal 2018

Datum: 23-02-2018

Inschrijven wandel- en fietstocht ten bate van Nepal op 15 april 2018 Ook in 2018 organiseert stichting Veldwerk in samenwerking met stichting Maha Mata Nederland en stichting Holland Building de wandel- en fietstocht Voetprints voor Nepal. Voetprints voor Nepal vindt plaats op zondag 15 april 2018. Er zijn verschillende routes in de Soesterduinen om te fietsen of te wandelen.. De dag wordt afgesloten met een Nepalees buffet bij het begin- en eindpunt van de tocht. De afstanden variëren, van kort tot een flinke route. U kunt zich hier inschrijven. 

Lees verder

Sponsorreis november 2018

Datum: 01-02-2018

Van 9-20 november 2018 zal, vanwege het grote succes, de vierde sponsorreis naar Nepal plaatsvinden. Met een groep van maximaal 12 deelnemers gaan we op reis. We maken kennis met Nepalezen die ontwikkelingswerk doen in hun eigen land én we maken tijd vrij om wandeltochten te maken, bijzondere plekken te bezoeken en contacten te leggen met Nepalezen en met Nederlanders die er aan het werk zijn in projecten. We doen dit samen met mensen die Nepal op hun duimpje kennen. November is een hele mooie maand om Nepal te bezoeken: droog en overdag 24 graden. Wil jij meer informatie of wil je mee, stuur dan een mailtje naar marijkebeers@upcmail.nl.

Lees verder

EFF in Sindhupalchok

Datum: 29-01-2018

Education First Foundation (EFF), een van de partners van Stichting Veldwerk in Nepal, verzorgt beurzen voor kinderen uit achtergestelde situaties.

Lees verder

Constructie in Dhading klaar!

Datum: 28-12-2017

Stichting Veldwerk is blij om op het einde van 2017 te kunnen melden dat de 3 bouwprojecten van dit jaar, volledig zijn afgerond. Twee centers (Atos center in Aprichhap en Sayapatri center in Duwathok) die beschadigd waren door de aardbevingen van het voorjaar van 2015, werden afgebroken en heropgebouwd door lokale aannemers met hulp van de lokale bevolking. Een derde center in Gahatetar, werd afgebroken en opnieuw gebouw door een constructiefirma van Dhading Besi. De opzet werd ook gewijzigd op vraag van de lokale gemeenschap onder leiding van Prem Silwal. In Gahatetar bestaat het centrum nu uit 2 gebouwen: 1 klaslokaal, naast de lokale overheidsschool, en 1 gebouw met 3 kamers dat dienst zal doen als geboortecentrum voor het gebied.

Lees verder

Nieuwsbrief kerst 2017

Datum: 25-12-2017

Op deze mooie dag, willen wij allen die zich inzetten voor Stichting Veldwerk van harte danken ... Aan alle donateurs, bestuursleden, vrijwilligers, partners in Nepal en SVN team in Nepal, wensen wij een mooie kerst, veel licht, liefde en vreugde en alles wat jullie hart wensen mag in 2018! Hierbij nog wat nieuws over onze projecten in Nepal waar het werk nooit ophoudt ... De verkiezingen zijn achter de rug en we kijken uit naar (hopelijk) betere tijden voor Nepal met een nieuwe regering. Verder zijn de heropbouw-projecten afgerond in Dhading en zal nu de nadruk gelegd worden op de duurzaamheid van de projecten. Bij onze partner in Kathmandu, EFF, gaat het werk om kinderen toegang tot onderwijs te geven verder zodat ook zij een kans krijgen op een betere toekomst. Niet enkel de kinderen worden geholpen door EFF maar ook de ouders krijgen steun van onze "social workers". 

Lees verder

Sponsorreis Nepal (Erik Pijs & Marijke Beers)

Datum: 05-12-2017

Sponsorreis Nepal 2017: wederom een groot succes Op 3 november 2017 vertrekt een groep enthousiaste reizigers naar Nepal. De reis wordt vanuit Nederland georganiseerd door Erik Pijs (fondsengenerator voor Stichting Veldwerk Nepal) en Marijke Beers (voorzitter van Stichting Paraplu Nepal), in Nepal hebben we hulp van steun en toeverlaat Bharat Wasti. Het doel van de reis is kennismaken met Nepalezen en Nederlanders die zich inzetten om Nepal vooruit te helpen, projecten en bijzondere plekken bezoeken, wandeltochten maken, cultuur en natuur ontdekken. En, we zullen als groep de stichtingen sponsoren met een bedrag van 3600,-.

Lees verder

Tiffin programme in Janajagriti School, Dhading

Datum: 28-11-2017

“Tiffin”, het woord dat in Nepal gebruikt wordt voor een snack rond het middaguur … Vele ouders in Nepal hebben niet de financiële mogelijkheid om hun kinderen te voorzien van een gezonde snack tijdens de schooluren of kinderen gaan naar huis om te eten waarna ze niet meer terugkeren naar school. Sinds vele jaren steunt ook de overheid in Nepal verschillende scholen met een “tiffin programme” en het succes van dit programma vertaalt zich in een grotere aanwezigheid van kinderen in de scholen.

Lees verder

SVN en EFF schoolprogramma in Nepal

Datum: 28-11-2017

Stichting veldwerk werkt samen met partner EFF (Education First Foundation) om studiebeurzen voor kinderen van arme komaf te verzorgen. Door deze studiebeurzen kunnen de kinderen naar school, een diploma halen en werk vinden, waardoor ze is staat zijn hun familieleden te ondersteunen. Op dit moment ondersteunt EFF 160 studenten, er zijn vier mensen werkzaam bij EFF: Gautam (coördinator) en Bimal, Rama en Sunita (veldwerkers). Zij staan in nauw contact met de studenten.

Lees verder

Nieuwsbrief oktober 2017

Datum: 30-10-2017

De feestdagen in Nepal zijn ook achter de rug en een frisse wind waait door Kathmandu ... De winter is in aantocht! Het wordt frisser maar dat belet ons niet om door te gaan met het werk. De bouw van een lokaal voor de Janadaya Secondary School in Chitwan is van start gegaan en de laatste hand wordt gelegd aan de gerenoveerde centra in Dhading. U kunt hierover alles lezen in onze laatste nieuwsbrief.

Lees verder

Bouw klaslokaal – Janadaya Secondary School in Chitwan

Datum: 23-10-2017

Sinds 2006 runt Stichting Veldwerk in samenwerking met lokale partner CWDF – Children Women Development Fund – een dagopvangcentrum in Tandhi, Chitwan (zuiden van Nepal). Kleine kinderen van lage sociale en economische achtergrond krijgen onderwijs, opvang en een voedzaam middagmaal.

Lees verder

Boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie’ van Marieke van den Brink

Datum: 09-10-2017

Na drie en half jaar schrijven verschijnt op 20 oktober het boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie’ van Marieke van den Brink. De hoofdstukken in het boek zijn opgehangen aan het thema goden en devotie. Daardoor is dit geen gewoon reisboek geworden, maar een die weergeeft hoe het eren van goden in het dagelijks leven is verweven.

Lees verder

WASH in Salang (Dhading)

Datum: 19-09-2017

Vorig jaar startte Stichting Veldwerk een WASH project in Dhading in samenwerking met lokale partner Siddha Samaj Sewa Nepal. Het project, op aanvraag van de lokale overheid (village development committee), wordt uitgevoerd in samenwerking met de lokale overheid en Shanti Nepal, een andere organisatie die werkt in Salang.

Lees verder

Duurzaamheid projecten in Dhading

Datum: 15-08-2017

De laatste maanden zijn verschillende bijeenkomsten georganiseerd in de gemeenschappen in Dhading om de duurzaamheid van de projecten (Health Care en Day Care Centra) te bespreken.

Lees verder

Koninklijke Onderscheiding bij 50-jarig bestaan JOEB

Datum: 14-07-2017

EGMOND-BINNEN - Een mooi moment voor Fred Valkering uit Egmond-Binnen. Locoburgemeester Jan Mesu van de gemeente Bergen overhandigde hem zaterdag 8 juli een Koninklijke Onderscheiding. Dat deed hij tijdens de viering van het vijftigjarig bestaan van JOEB (Jongeren Organisatie Egmond-Binnen). Fred Valkering is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lees verder

Nieuwsbrief zomer 2017

Datum: 11-07-2017

De laatste nieuwsbrief van SVN is gepubliceerd op de website.

Lees verder

Steenlegging Sayapatri center

Datum: 25-05-2017

Onlangs gingen wij dus naar het project in Dhading, waar bij een van deze centra, het Sayapatry centrum, de 1e steen werd gelegd voor de nieuwbouw van het daycare en healthcentrum.

Lees verder

Jaarverslag 2016

Datum: 23-05-2017

Het jaarverslag van Stichting Veldwerk is gepubliceerd op onze website. Via deze weg willen wij, het team in Nederland en Nepal, iedereen hartelijk danken voor de steun die we van jullie ontvingen de afgelopen jaren.

Lees verder

Heropbouw centra Dhading

Datum: 18-05-2017

Vorig jaar werden de Panchakanya and Siddhababa centers reeds opgeknapt (door techniek van “jacquetten” toe te passen op de bestaande muren) en eindelijk is ook de heropbouw van de overige centra van start gegaan.

Lees verder

Nieuwsbrief voorjaar 2017

Datum: 28-03-2017

Er is weer veel gebeurd in de afgelopen periode, uiteraard ons noeste Veldwerk, maar er gebeurt in Nepal altijd wel iets bijzonders en vaak zijn dat eigenlijk onverwachte dingen.

Lees verder

Steun een student

Datum: 02-03-2017

Wil jij een kind in Nepal de kans geven om naar school te gaan? Neem een kijkje op onze website voor meer informatie.

Lees verder

Sponsorreis naar Nepal

Datum: 02-03-2017

Sponsorreis naar Nepal - 3 tot 17 november 2017

Lees verder

Nieuwsbrief januari 2017

Datum: 01-02-2017

Nieuwsbrief januari 2017

Lees verder

Spaarpot uit sieradenwinkel Shalimar

Datum: 25-01-2017

Sieradenwinkel Shalimar verkoopt al jaren prachtige zilveren sieraden uit o.a. Nepal

Lees verder

Nieuwsbrief Kerstmis 2016

Datum: 24-12-2016

De nieuwsbrief Kerstmis 2016 staat klaar!

Lees verder

Voetprints voor Nepal groot succes

Datum: 11-09-2016

Voetprints voor Nepal 2016 groot succes

Lees verder

Maya Greet Verbist nieuwe country representative

Datum: 10-09-2016

Maya Greet Verbist country representative stichting Veldwerk

Lees verder

Nieuwsbrief juli 2016

Datum: 29-07-2016

De nieuwsbrief van juli 2016 staat klaar!

Lees verder

Inschrijven wandel- en fietstocht voor Nepal

Datum: 01-06-2016

Schrijf u nu in voor wandel- en fietstocht Voetprints voor Nepal op 11 september 2016

Lees verder

Nieuwsbrief mei 2016

Datum: 30-05-2016

De nieuwsbrief van mei is gereed, lees hier verder!

Lees verder

BIA gebouw klaar

Datum: 29-05-2016

BIA gebouw klaar

Lees verder

Kinderhuis Hamro Gaun gaat op eigen kracht verder

Datum: 28-05-2016

Kinderhuis Hamro Gaun gaat op eigen kracht verder

Lees verder

Training bijen houden Dhading

Datum: 20-03-2016

Training bijen houden in Dhading

Lees verder

Studiesponsor Veldwerk helpt Samjana

Datum: 27-02-2016

Partner van stichting Veldwerk, studiefonds EFF, helpt met de steun van sponsor Frans Samjana om een volgende stap te zetten. Lees hier het verhaal van René Veldt over de ontwikkeling van dit meisje, dat 12 jaar geleden hulp nodig had gezien haar situatie en nu zelf hulp gaat bieden.

Lees verder

Groot succes little glow Nepal 2015

Datum: 05-01-2016

Groot succes little Glow Nepal 2015

Lees verder

Kerstmis 2015 Nepal

Datum: 25-12-2015

Kerstmis 2015 in Nepal

Lees verder

Opening birthcenter Arubas stichting Veldwerk SSSN

Datum: 21-12-2015

Het Kalika Child Birth Center in Arubas is op 20 december 2015 feestelijk geopend!

Lees verder

Nieuwsbrief Kerstmis 2015 stichting Veldwerk

Datum: 20-12-2015

De nieuwsbrief Kerstmis 2015 staat klaar!

Lees verder

Nieuwsbrief 3e kwartaal 2015 stichting Veldwerk

Datum: 02-12-2015

De nieuwsbrief van het 3e kwartaal staat klaar!

Lees verder

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2015 stichting Veldwerk

Datum: 12-06-2015

De nieuwsbrief van het 2e kwartaal 2015 staat klaar!

Lees verder

Extra nieuwsbrief 6 mei 2015 stichting Veldwerk

Datum: 06-05-2015

Extra nieuwsbrief 6 mei 2015 i.v.m. aardbeving Nepal

Lees verder

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015 stichting Veldwerk

Datum: 01-04-2015

De nieuwsbrief van het 1e kwartaal 2015 staat klaar!

Lees verder© 2020 Stichting Veldwerk. Geen woorden, maar daden.