Nieuws

COVID 19 response (update 1 juni)

Datum: 01-06-2020

Het aantal families dat steun krijgt door partner Education First Foundation is ondertussen gestegen tot 39. Zij krijgen een voedselpakket bestaande uit rijst, linzen, olie, zout, koekjes en zeep. De verdeling gebeurde in coördinatie met winkeltjes in de buurt, online overschrijvingen en bekenden die in de buurt van de families wonen. 18 van deze families hebben reeds 2 maal een pakket gekregen. De sociale werkers van EFF blijven in nauw contact met de kinderen en families. Via Januka in Dhading zijn er ook daar families geholpen.

Lees verder

COVID 19 response (update 29 April)

Datum: 29-04-2020

In samenwerking met partner Education First Foundation, ondersteunt SVN studenten in Nepal voor onderwijs. Deze kinderen komen uit arme gezinnen die het moeilijk hebben om financieel de eindjes aan elkaar te knopen om verschillende redenen. Door de lockdown die op 24 maart van kracht ging om de verspreiding van COVID 19 in Nepal tegen te gaan, zijn er verschillende families die geen inkomen hebben. Veel arbeiders in Nepal worden per dag betaald en als er niet gewerkt wordt, is er ook geen inkomen. En geen inkomen betekent geen eten op tafel.

Lees verder

Nieuwsbrief SVN april 2020

Datum: 08-04-2020

In onze nieuwsbrief is er een update over het "tiffin" programma in Dhading, een succesverhaal van onze partner Education First Foundation en COVID 19 response in Kathmandu. Dit en nog meer nieuws kunt u lezen in onze nieuwsbrief.

Lees verder

COVID 19 response

Datum: 31-03-2020

Op 20 maart werd besloten om het kantoor van EFF niet langer open te houden om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden voor het team. Maar het werk van EFF gaat door! Kinderen die financieel worden ondersteund door het studiebeurzen-programma van Education First Foundation komen uit arme gezinnen die vaak moeten overleven van een dagloon.

Lees verder

Een betere toekomst

Datum: 31-03-2020

Onze partner Education First Foundation ondersteunt ongeveer 150 studenten. Deze kinderen komen vaak uit gebroken gezinnen die dagelijks vechten voor hun bestaan. Via EFF krijgen deze kinderen de kans om onderwijs te volgen en gaan zij een beter leven tegemoet. Hier het verhaal van Ishwor, die ondanks een moeilijke kindertijd, toch op weg is naar een mooie toekomst.

Lees verder

"Voetprints voor Nepal 2020" afgelast

Datum: 27-03-2020

Lieve en zeer gewaardeerde deelnemers, sponsors en vrijwilligers, Wij zien ons helaas genoodzaakt om Voetprints voor Nepal op 17 mei a.s. af te gelasten.

Lees verder

COVID 19 in Nepal

Datum: 24-03-2020

Stichting Veldwerk (SVN) en Education First Foundation sluiten het kantoor tot nader order, naar aanleiding van het besluit van de regering van Nepal om het land in een lockdown te plaatsen (https://www.nepalitimes.com/banner/nepal-goes-into-lockdown-for-a-week/).

Lees verder

Jaarverslag 2019

Datum: 10-03-2020

Jaarverslag 2019 Het jaarverslag van Stichting Veldwerk is gepubliceerd op onze website. Via deze weg willen wij, het team in Nederland en Nepal, iedereen hartelijk danken voor de steun die we van jullie ontvingen de afgelopen jaren. Dankzij jullie hulp kregen kinderen en vrouwen in Nepal ondersteuning op hun weg naar een beter leven!

Lees verder

Mushroom farming in Dhading

Datum: 25-02-2020

Afgelopen jaar werd in het Siddhababa center een project opgestart voor het kweken van paddenstoelen om inkomsten te genereren.

Lees verder

Voetprints voor Nepal 2020

Datum: 11-02-2020

In samenwerking met Stichting Maha Mata Nederland en Stichting Holland Building Nepal, organiseert Stichting Veldwerk op 17 mei 2020: Voetprints voor Nepal

Lees verder


Bekijk alle eerdere nieuwsberichten in het Nieuwsarchief


© 2020 Stichting Veldwerk. Geen woorden, maar daden.