Nieuws

Voetprints 2019

Datum: 01-03-2019

Ben je sportief en wil je je graag inzetten voor het goede doel? Doe dan mee met onze sponsorwandel- en fietstocht "Voetprints voor Nepal", die wij in 2019 voor de 9de keer organiseren bij de Soesterduinen.

Aanmelden voor Voetprints 2019: Klik hier


POP kamp in Dhading

Datum: 26-02-2019

In november – december 2018 organiseerde SVN in samenwerking met Vrouwen voor Vrouwen en lokale partner SSSN een project Pelvic Organ Prolapse (POP) Management.

Lees verder

Bezoek aan Binod, EFF student

Datum: 22-01-2019

Op 17 december 2018 bracht een team van EFF en SVN een bezoek aan de familie van Binod, EFF student, en de school in Jutpaani om na te gaan hoe hij het stelt bij zijn familie.

Lees verder

Nieuwsbrief Kerst 2018

Datum: 20-12-2018

In onze Kerst-nieuwsbrief is er een update over het uitfaseren en overdragen van projecten van SVN. Er is ook een update over het bezoek dat we ontvingen de afgelopen maanden en de nieuwe winkel van BIA in Thamel, de toeristische buurt in Kathmandu.

Lees verder

Duurzaamheid project in Balaju

Datum: 26-11-2018

In samenwerking met CESC wordt in Balaju (een buurt in Kathmandu) een day care center uitgebaat waar kinderen van lage sociale en/of economische achtergrond opvang en onderwijs krijgen. Ook voor dit project heeft SVN de afgelopen maanden geregeld bijeenkomsten gehad met het bestuur van CESC om de duurzaamheid en toekomst te bespreken.

Lees verder

Bezoek aan “community project” in Jhiljhile

Datum: 05-11-2018

Midden 2018 startte Stichting Veldwerk in samenwerking met Maha Mata (financiële ondersteuning) en Kamala Foundation (lokale partner) het project voor de Musahar gemeenschap in Jhiljhile, Jhapa. Het doel van dit project is om de levensstandaard van deze gemeenschap te verbeteren – door middel van inkomsten genererende projecten, voorlichting over het belang van onderwijs en gezondheid en alfabetiseringsklassen voor de vrouwen.

Lees verder

Duurzaamheid project in Chitwan

Datum: 08-10-2018

SVN draagt de verantwoordelijkheid over aan lokale partner en de overheidsschool voor het day care center in Tandhi, Chitwan.

Lees verder

Nieuwsbrief oktober 2018

Datum: 05-10-2018

In onze oktober-nieuwsbrief is er een update over het project in Jhiljhile en de Musahar gemeenschap dat onlangs werd opgestart. Er is ook een update over Dhading en een succesverhaal van een student van Education First Foundation.

Lees verder

Update: Duurzaamheid projecten in Dhading

Datum: 14-09-2018

Het werk om de projecten over te dragen aan de lokale bestuurscomités of overheid blijft verdergaan in 2018. Het blijft een uitdaging om de betrokken partijen gemotiveerd te krijgen om zelf het heft in handen te nemen.

Lees verder

Monika, EFF student

Datum: 17-08-2018

Op 20 juli bezocht SVN en EFF Monika, een student die in maart haar SEE (secondary education exam) heeft afgelegd. Het SEE examen is een belangrijke stap in het onderwijs in Nepal en geeft een student toegang tot verder onderwijs of een technische opleiding. Het is ook vereist om je rijbewijs te behalen en een minimum vereiste voor een baan bij de overheid. Monika kreeg tijdens haar schooljaren steun van EFF omdat de familie een laag inkomen had en veel onkosten voor de medische verzorging van haar oudere zus.

Lees verder


Bekijk alle eerdere nieuwsberichten in het Nieuwsarchief


© 2015 Stichting Veldwerk. Geen woorden, maar daden.