Nieuws

Nieuwsbrief SVN december 2020

Datum: 27-12-2020

In onze nieuwsbrief van december, is er nieuws over de situatie in Nepal, het verhaal van Pemba en een update over de COVID19 respons van SVN.

Lees verder

COVID 19 response (update 24 november)

Datum: 24-11-2020

COVID 19 response (update 24 november) De toestand in Nepal is jammer genoeg nog niet verbeterd sinds de laatste update. Het aantal COVID19 besmettingen blijft stijgen, vooral in de Kathmandu vallei waar het grootste deel van de actieve besmettingen zijn.

Lees verder

TELEFOON CAMPAGNE NEPAL

Datum: 18-10-2020

TELEFOON CAMPAGNE NEPAL - Stichting Veldwerk wil 10 families van een telefoon voorzien zodat kinderen toegang krijgen tot de online klassen.

Lees verder

Nieuwsbrief SVN oktober 2020

Datum: 07-10-2020

Lees hier onze nieuwsbrief van oktober 2020 en update over de COVID19 respons van Stichting Veldwerk in Nepal

Lees verder

Musahar project in Jhiljhile – update augustus 2020

Datum: 22-08-2020

Het  project dat werd opgestart voor het verbeteren van de levensstandaard en toegang tot onderwijs voor de Musahar gemeenschap in Jhiljhile (Jhapa) gaat in september zijn 3de jaar in. De activiteiten zijn tijdelijk stopgezet vanwege het COVID19 virus en de lockdown die in maart werd ingesteld door de overheid in Nepal om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De lockdown werd beëindigd op 21 juli maar het aantal positieve gevallen neemt toe, ziekenhuizen raken vol en “frontline workers” zoals politie en mensen die in de gezondheidssector werken, raken besmet. Vanaf 19 august, is er opnieuw een lockdown in Kathmandu en vele gebieden zijn verzegeld, ook in het zuiden van Nepal waar Jhiljhile gelegen is.

Lees verder

COVID 19 response (update 14 juli)

Datum: 14-07-2020

De sociale werkers van EFF zijn in voortdurend contact met de kinderen en hun familie. De afgelopen maanden werden verschillende families geholpen met voedselpakketten en kinderen ontvingen lessenpakketten. Over deze hulp-projecten kunt u meer informatie vinden op onze website en facebook-pagina. EFF hielp waar nodig, ook voor medische bijstand, betalen van huur (een ex-student met zijn zieke moeder en jongere zus werd bijna uit zijn kamer gezet omdat hij zijn huur niet kon betalen) en voor de reiskosten van Suraj.

Lees verder

Nieuwsbrief SVN juli 2020

Datum: 01-07-2020

Lees hier onze nieuwsbrief van juli 2020 en update over de COVID19 respons van Stichting Veldwerk in Nepal

Lees verder

COVID 19 response (update 10 juni)

Datum: 10-06-2020

In samenwerking met partner Education First Foundation, hebben ongeveer 150 kinderen in Nepal toegang tot onderwijs door financiële ondersteuning voor de kinderen en hun families. Door de aanhoudende lockdown in Nepal, zijn ook de scholen gesloten en zijn deze kinderen al bijna 3 maanden thuis. De sociale werkers zijn in nauw contact met de kinderen en hun ouders via telefoon en volgen op dat de kinderen in een veilige omgeving zijn, genoeg te eten hebben, toegang hebben tot gezondheidszorg, etc.

Lees verder

COVID 19 response (update 1 juni)

Datum: 01-06-2020

Het aantal families dat steun krijgt door partner Education First Foundation is ondertussen gestegen tot 39. Zij krijgen een voedselpakket bestaande uit rijst, linzen, olie, zout, koekjes en zeep. De verdeling gebeurde in coördinatie met winkeltjes in de buurt, online overschrijvingen en bekenden die in de buurt van de families wonen. 18 van deze families hebben reeds 2 maal een pakket gekregen. De sociale werkers van EFF blijven in nauw contact met de kinderen en families. Via Januka in Dhading zijn er ook daar families geholpen.

Lees verder

COVID 19 response (update 29 April)

Datum: 29-04-2020

In samenwerking met partner Education First Foundation, ondersteunt SVN studenten in Nepal voor onderwijs. Deze kinderen komen uit arme gezinnen die het moeilijk hebben om financieel de eindjes aan elkaar te knopen om verschillende redenen. Door de lockdown die op 24 maart van kracht ging om de verspreiding van COVID 19 in Nepal tegen te gaan, zijn er verschillende families die geen inkomen hebben. Veel arbeiders in Nepal worden per dag betaald en als er niet gewerkt wordt, is er ook geen inkomen. En geen inkomen betekent geen eten op tafel.

Lees verder


Bekijk alle eerdere nieuwsberichten in het Nieuwsarchief


© 2020 Stichting Veldwerk. Geen woorden, maar daden.