Nieuws

Nieuwsbrief oktober 2017

Datum: 30-10-2017

De feestdagen in Nepal zijn ook achter de rug en een frisse wind waait door Kathmandu ... De winter is in aantocht! Het wordt frisser maar dat belet ons niet om door te gaan met het werk. De bouw van een lokaal voor de Janadaya Secondary School in Chitwan is van start gegaan en de laatste hand wordt gelegd aan de gerenoveerde centra in Dhading. U kunt hierover alles lezen in onze laatste nieuwsbrief.

Lees verder

Bouw klaslokaal – Janadaya Secondary School in Chitwan

Datum: 23-10-2017

Sinds 2006 runt Stichting Veldwerk in samenwerking met lokale partner CWDF – Children Women Development Fund – een dagopvangcentrum in Tandhi, Chitwan (zuiden van Nepal). Kleine kinderen van lage sociale en economische achtergrond krijgen onderwijs, opvang en een voedzaam middagmaal.

Lees verder

Boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie’ van Marieke van den Brink

Datum: 09-10-2017

Na drie en half jaar schrijven verschijnt op 20 oktober het boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie’ van Marieke van den Brink. De hoofdstukken in het boek zijn opgehangen aan het thema goden en devotie. Daardoor is dit geen gewoon reisboek geworden, maar een die weergeeft hoe het eren van goden in het dagelijks leven is verweven.

Lees verder

WASH in Salang (Dhading)

Datum: 19-09-2017

Vorig jaar startte Stichting Veldwerk een WASH project in Dhading in samenwerking met lokale partner Siddha Samaj Sewa Nepal. Het project, op aanvraag van de lokale overheid (village development committee), wordt uitgevoerd in samenwerking met de lokale overheid en Shanti Nepal, een andere organisatie die werkt in Salang.

Lees verder

Duurzaamheid projecten in Dhading

Datum: 15-08-2017

De laatste maanden zijn verschillende bijeenkomsten georganiseerd in de gemeenschappen in Dhading om de duurzaamheid van de projecten (Health Care en Day Care Centra) te bespreken.

Lees verder

Koninklijke Onderscheiding bij 50-jarig bestaan JOEB

Datum: 14-07-2017

EGMOND-BINNEN - Een mooi moment voor Fred Valkering uit Egmond-Binnen. Locoburgemeester Jan Mesu van de gemeente Bergen overhandigde hem zaterdag 8 juli een Koninklijke Onderscheiding. Dat deed hij tijdens de viering van het vijftigjarig bestaan van JOEB (Jongeren Organisatie Egmond-Binnen). Fred Valkering is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lees verder

Nieuwsbrief zomer 2017

Datum: 11-07-2017

De laatste nieuwsbrief van SVN is gepubliceerd op de website.

Lees verder

Steenlegging Sayapatri center

Datum: 25-05-2017

Onlangs gingen wij dus naar het project in Dhading, waar bij een van deze centra, het Sayapatry centrum, de 1e steen werd gelegd voor de nieuwbouw van het daycare en healthcentrum.

Lees verder

Jaarverslag 2016

Datum: 23-05-2017

Het jaarverslag van Stichting Veldwerk is gepubliceerd op onze website. Via deze weg willen wij, het team in Nederland en Nepal, iedereen hartelijk danken voor de steun die we van jullie ontvingen de afgelopen jaren.

Lees verder

Heropbouw centra Dhading

Datum: 18-05-2017

Vorig jaar werden de Panchakanya and Siddhababa centers reeds opgeknapt (door techniek van “jacquetten” toe te passen op de bestaande muren) en eindelijk is ook de heropbouw van de overige centra van start gegaan.

Lees verder


Bekijk alle eerdere nieuwsberichten in het Nieuwsarchief


© 2015 Stichting Veldwerk. Geen woorden, maar daden.