Nieuws

COVID19 response (update 19 juni)

Datum: 19-06-2021

Sinds 29 april is Kathmandu in lockdown om de verspreiding van COVID19 onder controle te brengen. Veel families hebben geen inkomen, ziekenhuizen hebben een tekort aan medisch materiaal en kinderen hebben geen toegang tot onderwijs. De afgelopen weken heeft Veldwerk geholpen waar nodig met de volgende acties

Lees verder

Nieuwsbrief SVN juni 2021

Datum: 04-06-2021

In onze nieuwsbrief van juni, is er een nieuws over de COVID19 situatie in Nepal, een update uit Jhiljhile en de Musahar gemeenschap en Dhading, waar na vele jaren, de samenwerking met SSSN en projecten worden afgerond.

Lees verder

Jhiljhile update (mei 2021)

Datum: 28-05-2021

Sinds einde april is Nepal opnieuw in lockdown en zijn de activiteiten in Jhiljhile gestopt. Ondanks de moeilijke situatie waarin vele families en gemeenschappen zich momenteel bevinden door de ernstige situatie, lijkt de Musahar gemeenschap in Jhiljhile het vrij goed te stellen.

Lees verder

Samenwerking EFF en SERC

Datum: 06-05-2021

Education First Foundation helpt kinderen uit moeilijke situaties om toegang te krijgen tot onderwijs. Meestal gaat het om kinderen die een moeilijke thuissituatie hebben (bijvoorbeeld armoede, alleenstaande of zieke ouder) en door een financiële bijdrage krijgen zij toegang tot onderwijs. Het team van EFF brengt de familie in contact met een naburige school, volgt de kinderen op en houdt een oogje in het zeil omtrent de levensomstandigheden. Indien nodig wordt er ook steun verleend voor medische noodgevallen of een bijdrage voor eten of huur. In sommige gevallen heeft het kind specifieke hulp nodig: speciaal onderwijs voor kinderen met een beperking (lichamelijk en/of mentaal) of opvang omdat de thuissituatie niet veilig is. Om deze kinderen verder te helpen, werkt EFF samen met scholen en organisaties in Nepal die zich specifiek richten op de ondersteuning van kinderen met een beperking of opvang bieden.

Lees verder

Nieuwsbrief SVN maart 2021

Datum: 20-03-2021

In onze nieuwsbrief van maart, is er nieuws over het bezoek naar Dhading van het SVN en EFF team, een update over het Jhiljhile project en het verhaal van Sushil, een EFF student. Dit en nog meer nieuws kunt u lezen in onze nieuwsbrief.

Lees verder

Jaarverslag 2020

Datum: 27-02-2021

Het jaarverslag van Stichting Veldwerk is gepubliceerd op onze website. 2020, een jaar dat ook in Nepal in het teken van COVID19 stond. Via deze weg willen wij, het team in Nederland en Nepal, iedereen hartelijk danken voor de steun die we van jullie ontvingen de afgelopen jaren. Dankzij jullie hulp kregen kinderen en families in Nepal ondersteuning op hun weg naar een beter leven!

Lees verder

Effectief altruïsme

Datum: 30-01-2021

“Effectief altruïsme” Het is niet altijd gemakkelijk om zelf met een kritische blik naar je stichting en werk te kijken maar als we naar de impact van ons werk in Nepal kijken, naar de families die worden geholpen door de steun van SVN (en lokale partners EFF en SSSN) en de manier waarop gewerkt wordt in Nepal, kunnen we besluiten dat we zeker op de goede weg zijn.

Lees verder

Nieuwsbrief SVN december 2020

Datum: 27-12-2020

In onze nieuwsbrief van december, is er nieuws over de situatie in Nepal, het verhaal van Pemba en een update over de COVID19 respons van SVN.

Lees verder

COVID 19 response (update 24 november)

Datum: 24-11-2020

COVID 19 response (update 24 november) De toestand in Nepal is jammer genoeg nog niet verbeterd sinds de laatste update. Het aantal COVID19 besmettingen blijft stijgen, vooral in de Kathmandu vallei waar het grootste deel van de actieve besmettingen zijn.

Lees verder

TELEFOON CAMPAGNE NEPAL

Datum: 18-10-2020

TELEFOON CAMPAGNE NEPAL - Stichting Veldwerk wil 10 families van een telefoon voorzien zodat kinderen toegang krijgen tot de online klassen.

Lees verder


Bekijk alle eerdere nieuwsberichten in het Nieuwsarchief


© 2020 Stichting Veldwerk. Geen woorden, maar daden.