Nieuws

Nieuwsbrief Kerst 2018

Datum: 20-12-2018

In onze Kerst-nieuwsbrief is er een update over het uitfaseren en overdragen van projecten van SVN. Er is ook een update over het bezoek dat we ontvingen de afgelopen maanden en de nieuwe winkel van BIA in Thamel, de toeristische buurt in Kathmandu.

Lees verder

Duurzaamheid project in Balaju

Datum: 26-11-2018

In samenwerking met CESC wordt in Balaju (een buurt in Kathmandu) een day care center uitgebaat waar kinderen van lage sociale en/of economische achtergrond opvang en onderwijs krijgen. Ook voor dit project heeft SVN de afgelopen maanden geregeld bijeenkomsten gehad met het bestuur van CESC om de duurzaamheid en toekomst te bespreken.

Lees verder

Bezoek aan “community project” in Jhiljhile

Datum: 05-11-2018

Midden 2018 startte Stichting Veldwerk in samenwerking met Maha Mata (financiële ondersteuning) en Kamala Foundation (lokale partner) het project voor de Musahar gemeenschap in Jhiljhile, Jhapa. Het doel van dit project is om de levensstandaard van deze gemeenschap te verbeteren – door middel van inkomsten genererende projecten, voorlichting over het belang van onderwijs en gezondheid en alfabetiseringsklassen voor de vrouwen.

Lees verder

Duurzaamheid project in Chitwan

Datum: 08-10-2018

SVN draagt de verantwoordelijkheid over aan lokale partner en de overheidsschool voor het day care center in Tandhi, Chitwan.

Lees verder

Nieuwsbrief oktober 2018

Datum: 05-10-2018

In onze oktober-nieuwsbrief is er een update over het project in Jhiljhile en de Musahar gemeenschap dat onlangs werd opgestart. Er is ook een update over Dhading en een succesverhaal van een student van Education First Foundation.

Lees verder

Update: Duurzaamheid projecten in Dhading

Datum: 14-09-2018

Het werk om de projecten over te dragen aan de lokale bestuurscomités of overheid blijft verdergaan in 2018. Het blijft een uitdaging om de betrokken partijen gemotiveerd te krijgen om zelf het heft in handen te nemen.

Lees verder

Monika, EFF student

Datum: 17-08-2018

Op 20 juli bezocht SVN en EFF Monika, een student die in maart haar SEE (secondary education exam) heeft afgelegd. Het SEE examen is een belangrijke stap in het onderwijs in Nepal en geeft een student toegang tot verder onderwijs of een technische opleiding. Het is ook vereist om je rijbewijs te behalen en een minimum vereiste voor een baan bij de overheid. Monika kreeg tijdens haar schooljaren steun van EFF omdat de familie een laag inkomen had en veel onkosten voor de medische verzorging van haar oudere zus.

Lees verder

Berichtgeving Hamro Gaun kinderen

Datum: 07-08-2018

In oktober 2016 liep de overeenkomst tussen SVN en partner BKN ten einde. Na overleg tussen de betrokken partners, kwam men tot het besluit om in navolging van de aanbevelingen van de overheid, het opvangtehuis voor de kinderen te sluiten.

Lees verder

Nieuwsbrief zomer 2018

Datum: 17-07-2018

Een update over de projecten en het werk in Nepal In onze zomer-nieuwsbrief is er een update over enkele nieuwe (tiffin programma en opknappen Tauthali School) en afgeronde projecten (WASH in Dhading).

Lees verder

Opknappen Tauthali School in Telkot

Datum: 17-07-2018

In juni werd SVN benaderd door studenten van het 3de jaar bachelor studies “Social Work” van het Nepal Mega College. Als deel van hun curriculum, dienen zij een project te implementeren met alle nodige papierwerk, zoeken van donors en rapportage.

Lees verder


Bekijk alle eerdere nieuwsberichten in het Nieuwsarchief


© 2015 Stichting Veldwerk. Geen woorden, maar daden.