Dental camps

Stichting Veldwerk heeft in de afgelopen jaren meerdere dental camps georganiseerd in Dhading. Dit project wordt samen met stichting Handen voor Tanden uitgevoerd.

en team van 2 tandartsen, 2 mondhygiënistes en 2 assistentes behandelt dan in de met steun van stichting Veldwerk gerealiseerde healthcare centers de bewoners uit de omgeving van Nalang en Salang. De healthworkers uit de healthcare centers hebben met steun van de stichting een training gevolgd in tandzorg en zijn vervolgens door het team van stichting Handen voor Tanden verder getraind, vooral in preventie.

​Ook zijn er verschillende scholen bezocht om preventielessen te geven aan de leraren en de kinderen. De dental camps worden herhaald in de komende jaren.

Uw bijdrage is van harte welkom om de gezondheid van de mensen in Nepal te verbeteren.