Bestuur Stichting Veldwerk

Marc Thissen, voorzitter

In 2008 trokken mijn Schretlencollega's en ik naar Nepal om samen met René een zelfvoorzienend daycarecenter/medical post te bouwen in Dhading. Dit centrum heeft tot doel om kinderopvang en medische opvang te bieden alsook de kinderen een toegang tot onderwijs te geven. Hierdoor zijn hun moeders in staat om te werken en geld te verdienen voor hun gezin.Deze bouwreis werkte aanstekelijk en in 2011, 2013 en 2014 zijn we wederom naar Nepal gegaan om onze handen uit de mouwen te steken. Om echter structureel iets voor Stichting Veldwerk (en dus de Nepalese bevolking) te kunnen betekenen, ben ik in november 2013 toegetreden tot het bestuur van Stichting Veldwerk. Het leiden van de maandelijkse vergaderingen en het zijn van aanspreekpunt voor het kantoor in Nepal behoren tot mijn taakgebieden.

Fred Valkering, secretaris & penningmeester

Enthousiast geworden door René's verhalen in 1999 over de situatie in Nepal en zijn plannen om hier iets aan te doen, besloot ik het verzoek van René aan te nemen om penningmeester van Stichting Veldwerk te worden. Nu ben ik secretaris van de stichting. Ik run samen met mijn vrouw Irena een administratiekantoor en wij hebben in 2009 de v.o.f. Schoner Leven opgericht met een website, webwinkel en een klein winkeltje aan huis aan de Vennewatersweg 19 te Egmond-Binnen. Wij verkopen biologische en duurzame artikelen, waarvan de winst bestemd is voor Stichting Veldwerk.

Hettie van Dorrestein, notuliste

In 2006 vroeg de toenmalige secretaris van het bestuur aan mij haar te ondersteunen door het maken van de notulen van de vergaderingen. Sindsdien ben ik betrokken bij Veldwerk. Ik maak geen officieel deel uit van het bestuur maar mag wel meedenken. In 2013 en 2015 heb ik Nepal bezocht en een aantal projecten gezien. Ja, en dan gaat het nog meer leven. Het kleine meisje wat graag op de foto wil in Dhading, het uitzicht bij zonsopgang op de Himalaya, de verhalen van de mensen, het eten, de geur, de rust en de hectiek enz. enz. Het is mooi om te zien dat met steun van Veldwerk mensen een betere toekomst kunnen krijgen.