Bestuur Stichting Veldwerk

Marc Thissen, voorzitter

In 2008 trokken mijn Schretlencollega's en ik naar Nepal om samen met René een zelfvoorzienend daycarecenter/medical post te bouwen in Dhading. Dit centrum heeft tot doel om kinderopvang en medische opvang te bieden alsook de kinderen een toegang tot onderwijs te geven. Hierdoor zijn hun moeders in staat om te werken en geld te verdienen voor hun gezin.Deze bouwreis werkte aanstekelijk en in 2011, 2013 en 2014 zijn we wederom naar Nepal gegaan om onze handen uit de mouwen te steken. Om echter structureel iets voor Stichting Veldwerk (en dus de Nepalese bevolking) te kunnen betekenen, ben ik in november 2013 toegetreden tot het bestuur van Stichting Veldwerk. Het leiden van de maandelijkse vergaderingen en het zijn van aanspreekpunt voor het kantoor in Nepal behoren tot mijn taakgebieden.

Fred Valkering, secretaris

Enthousiast geworden door René's verhalen in 1999 over de situatie in Nepal en zijn plannen om hier iets aan te doen, besloot ik het verzoek van René aan te nemen om penningmeester van Stichting Veldwerk te worden. Nu ben ik secretaris van de stichting. Ik run samen met mijn vrouw Irena een administratiekantoor en wij hebben in 2009 de v.o.f. Schoner Leven opgericht met een website, webwinkel en een klein winkeltje aan huis aan de Vennewatersweg 19 te Egmond-Binnen. Wij verkopen biologische en duurzame artikelen, waarvan de winst bestemd is voor Stichting Veldwerk.

Ton Pepping, bestuurslid

In 2003 ben ik overgestapt naar de gehandicaptenzorg in de voetsporen van René Veldt.  Ik hoorde van zijn oud-collega’s over het welzijnswerk in Nepal en bezocht enkele informatiebijeenkomsten. Toen mijn schoonvader op zijn 85ste verjaardag aan een goed doel wilde schenken, heb ik aandacht gevraagd voor Stichting Veldwerk. Op zijn 90ste verjaardag herhaalde hij dit gebaar en heb ik samen met mijn gezin het besluit genomen om deze schenking symbolisch te overhandigen en met elkaar een bezoek te brengen aan de projecten in Nepal. In de periode dec. 2016/jan. 2017 heb ik een indruk gekregen hoe nuttig daycare/healthcare centra  zijn voor de bevolking in afgelegen (berg)gebieden.  Na de aardbeving is er helaas weer veel werk te doen en zijn extra financiën nodig.

De betrokkenheid vanuit Nederland is zichtbaar in Nepal, Stichting Veldwerk ondersteunt naast haar eigen projecten ook diverse Nepalese hulporganisaties gericht op (beroeps)onderwijs, gezondheidszorg,  gehandicaptenzorg en verbetering van de omstandigheden van kansarme kinderen en kwetsbare vrouwen.  De bevolking  in Nepal is blijmoedig, gastvrij, actief van zonsopgang tot zonsondergang  en hoopvol naar een betere toekomst voor hun kinderen.

Stichting Veldwerk ontwikkelt ook weer nieuwe initiatieven, maar alles is erop gericht dat de Nepalese gemeenschap gemotiveerd meehelpt en de projecten op termijn overneemt en voortzet.

Deze effectieve werkwijze stelt Stichting Veldwerk beschikbaar aan andere (nieuwe) hulporganisaties. Ik ben ermee in aanraking gekomen en wil graag mijn steentje bijdragen.

Hettie van Dorrestijn, notuliste