Bestuur Stichting Veldwerk

Marc Thissen, voorzitter

In 2008 trokken mijn collega's en ik naar Nepal om samen met René een zelfvoorzienend daycarecenter/medical post te bouwen in Dhading. Dit centrum heeft tot doel om kinderopvang en medische opvang te bieden alsook de kinderen een toegang tot onderwijs te geven. Hierdoor zijn hun moeders in staat om te werken en geld te verdienen voor hun gezin. Deze bouwreis werkte aanstekelijk en in 2011, 2013 t/m 2017 zijn we wederom naar Nepal gegaan om onze handen uit de mouwen te steken. Om, naast mijn baan als compliance officer, echter structureel iets voor Stichting Veldwerk (en dus de Nepalese bevolking) te kunnen betekenen, ben ik in november 2013 toegetreden tot het bestuur van Stichting Veldwerk. Het leiden van de maandelijkse vergaderingen en het zijn van aanspreekpunt voor het kantoor in Nepal behoren tot mijn taakgebieden.

Fred Valkering, secretaris & penningmeester

Enthousiast geworden door René's verhalen in 1999 over de situatie in Nepal en zijn plannen om hier iets aan te doen, besloot ik het verzoek van René aan te nemen om penningmeester van Stichting Veldwerk te worden. Nu ben ik secretaris van de stichting. Ik run samen met mijn vrouw Irena een administratiekantoor en wij hebben in 2009 de v.o.f. Schoner Leven opgericht met een website, webwinkel en een klein winkeltje aan huis aan de Vennewatersweg 19 te Egmond-Binnen. Wij verkopen biologische en duurzame artikelen, waarvan de winst bestemd is voor Stichting Veldwerk.

Rene Groot, algemeen bestuurslid

Ik ben René Groot, inmiddels al een jaar of tien bekend met het Veldwerk virus. De meeste tijd deed ik dit op de achtergrond ter ondersteuning, maar sinds juni 2018 ben ik bestuurslid geworden van de Stichting. Ik wil nu op deze wijze mijn steentje bijdragen aan kansarme kinderen in Nepal. Mijn verleden bestaat uit zelfstandig ondernemerschap, welke ik in 1987 ben begonnen in de supermarkten (Grosmarkt) om na de verkoop van dit bedrijf, in 2000 een relatiegeschenken bureau te kopen samen met mijn broer Kees. Hij runt op dit moment nog steeds het bedrijf waar ik tot 2008 deel van uitmaakte. In 2009 ben ikzelf een cadeauwinkel begonnen in Heiloo, na 30 jaar ondernemerschap vond ik het tijd om het stuur om te gooien en ben ik werknemer geworden bij een touringcarbedrijf en probeer mij bekwaam door het drukke verkeer van Nederland te manoeuvreren met mijn gasten aan boord! Op dit moment ben ik naast buschauffeur, ook voorzitter van een VVE in Heiloo met betrekking tot een bedrijfsverzamelgebouw. .

Hettie van Dorrestein, notuliste

In 2006 vroeg de toenmalige secretaris van het bestuur aan mij haar te ondersteunen door het maken van de notulen van de vergaderingen. Sindsdien ben ik betrokken bij Veldwerk. Ik maak geen officieel deel uit van het bestuur maar mag wel meedenken. In 2013 en 2015 heb ik Nepal bezocht en een aantal projecten gezien. Ja, en dan gaat het nog meer leven. Het kleine meisje wat graag op de foto wil in Dhading, het uitzicht bij zonsopgang op de Himalaya, de verhalen van de mensen, het eten, de geur, de rust en de hectiek enz. enz. Het is mooi om te zien dat met steun van Veldwerk mensen een betere toekomst kunnen krijgen.